Kennel

KENNEL

Lite om oss..

- Jag, Maria Wästborn som är Landaria´s Kennel innehavare, och det är jag som ta hand om uppfödning.
Kommer från Finland från början, har bott i Örebro sen 97. Jag har uppväxt med hundar hela mitt liv, Familjen hade Labrador och Dobermann sen skaffade jag min första egen hund Golden Retriever Mimmi. Sen kom 2 underbara Landseer till oss.
Jag har alltid gillat om stora hundar, min kusin hade ju Newfoundland och Sankt Bernhard.
När jag va liten ville ha såna hund men fick inte av mina föräldrar, de tycker att dom är för stora.
Jag jobbar som vårdare/boendepersonal på Gymnasiesärskolans elevhem för döva och hörselskadad, trivs bra. Jag jobbar bara kvällarna,nätterna och helger så det är perfekt för hundarna de är inte ensamma hemma mycket, sambo jobbar ju på dagtid. Mina intressen är hundar,djur, rida, fota, umgås med vänner, resor m.m.

- Husse Jörgen, han kommer från Nora och tycker om hundarna men har inte haft egen hund förut. Men har bott med Newfoundland och hans morfar har haft Schäfrar.
Han ställer upp så mycket för hundarnas skull. Han tycker vattenarbete är roligare än utställningar. Annars är han en sporttokig, främst fotboll , ishockey, båtracing…

- Vi bor i Garphyttan som ligger 15 km väster om Örebro, Här finns det gott om skog ,så vi har härligt natur runt oss (Kilsbergen). Hundarna älskar att få gå i skogen ofta..

- Liten uppfödning i hemma miljö.
Hundarna bor med oss inne i huset. Landseer är allroundhund tycker jag man kan träna med landseer olika gren..
Men de älskar ju vatten, så jag tränar vattenarbete med mina hundar..Nova satsar jag mer på vattenarbete..Tränar också viltspår ibland..
Annars är dom underbara familjmedlem/livskamrat som är med på det mesta..

- Målet med min uppfödning är att ta fram sunda hundar med bra mentalitet samt god samarbetsvilja, Även friska och rastypiska..

Mina avelstikar är HD röngtade, MH testat och tagit SoR prov...
Dessa 2 bilder är från Thailand 2007!